Vergunst Technische Infra heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een echte specialist in dit werk en maakt gebruik van de modernste technieken zodat het in de meeste situaties niet eens nodig is de hele tuin open te graven maar we vaak aan een gat van een vierkante meter in uw tuin genoeg hebben.

De werkzaamheden buiten starten om 07.00 uur. We beginnen dan in de stoep en bij u in de voortuin met het opgraven van de leidingen. Dit zal in de meeste gevallen in de voortuin links of rechts van de voordeur zijn het is maar net waar de leidingen het huis binnengaan. Na de werkzaamheden zullen deze gaten weer op een vakkundige manier worden dichtgemaakt en afgewerkt.

 

De meeste werkzaamheden binnen zullen bij u in de gang bij de meterkast worden uitgevoerd. Vaak zit er een gestorte vloer om de leidingen in de meterkast deze gaan we vrijmaken om ruimte te maken, zodat we de oude aansluitingen kunnen verwijderen en de nieuwe leidingen naar binnen kunnen brengen. Dit gat wordt ook door ons met cement weer dichtgemaakt.

 

In een heleboel meterkasten treffen we stofzuigers schoenen en allemaal andere spulletjes aan. Graag zouden wij onze werkzaamheden starten in een lege meterkast, ons verzoek is dan ook om op de dag van de werkzaamheden de gehele meterkast vrij te maken.

 

In sommige huizen bevinden zich nog kleine meterkasten waarin de nieuwe aansluitingen vaak niet passen, is er nog geen monteur aan de deur geweest die dit met u doorgenomen heeft en u denkt dat dit bij u problemen op kan leveren neem dan gerust contact op zodat we van tevoren kunnen bespreken hoe de nieuwe situatie zal gaan worden. 

 

Als de meterkastvloer is vrij gemaakt en de leidingen zijn opgegraven zijn we klaar om de leidingen te vervangen de monteur zal naar u toekomen en melden dat het gas eraf gaat (in de meeste gevallen zal eerst het gas worden afgesloten en daarna pas de elektriciteit). Als dit met u is kortgesloten kunnen we de oude gasleiding gaan verwijderen en daarvoor in de plaats de nieuwe gas en elektriciteit leiding aan gaan brengen.

 

Nu zal de monteur van het gas de aansluiting binnen gaan maken en de elektromonteur zal u zeggen dat over een half uurtje de elektriciteit eraf gaat u heeft dan nog tijd om uw computer uit te zetten en eventueel nog een kopje koffie voor u zelf te zetten. De gasmonteur zal zijn werkzaamheden afmaken en de elektromonteur zal u nog één keer vragen of alles uit is en of hij de elektriciteitsvoorziening uit kan schakelen. Als de elektriciteit is afgesloten is het ons streven om binnen anderhalf uur de toelevering weer te hervatten.

 

Het kan zijn dat u meters verouderd zijn en dat deze niet meer op de nieuwe installatie passen, we zullen dan de meterstanden van de oude meters met u doornemen en de meters vervangen, dit zal dan zijn voor de zo gehete slimme meter.

 

Uw binnen installatie van het gas, dit zijn de leidingen van uzelf die vanaf de gasmeter naar het gasstel en cv-ketel lopen, zullen doormiddel van een drukproef worden gecontroleerd op lekkage. Mochten we een lekke binnen installatie aantreffen zullen we u informeren en de gasmeter afsluiten en verzegelen.

U bent dan zelf verantwoordelijk hier een installateur voor te laten komen en het gaslek op te laten sporen en laten repareren. Als u in een woning van de woningbouw woont is de woningbouw er verantwoordelijk voor dit zo snel mogelijk op te lossen.

 

Als alle voorzieningen zijn aangesloten zal onze monteur bij u in de keuken het gasstel ontluchten en uw cv-ketel weer aansteken.

Alles wordt weer netjes aan kant gemaakt en voor zover mogelijk in dezelfde staat teruggebracht als waarin wij het aantroffen. Wij zijn weer klaar en u hopelijk zeer tevreden. Hopende dat wij u hier op de hoogte hebben gebracht over de werkzaamheden die bij u verricht worden. 

 

Mocht u toch nog vragen hebben vul dan het contactformulier in.